Del Potro nedovolil Federerovi zvíťaziť na domácej pôde

28.10.2012 Celý región

Bazilej 28. októbra (TASR) - Argentínčan Juan Martin del Potro nedovolil na turnaji ATP v Bazileji získať titul domácemu favoritovi Rogerovi Federerovi a v dramatickom finále ho zdolal za 2:44 h po setoch 6:4, 6:7 (5) a 7:6 (3).

Del Potro tak švajčiarskej svetovej jednotke v jeho rodnom meste odplatil semifinálové vyradenie z londýnskej olympiády a zastavil sériu šiestich prehier proti tomuto súperovi.

Federer predtým vyhral v Bazileji päť titulov za uplynulých šesť rokov, naposledy doma prehral pred tromi rokmi vo finále s Novakom Djokovičom. Ešte si tak musí počkať na svoj 77. turnajový titul, čím by vyrovnal štvrtú pozíciu Johna McEnroea v tabuľke Open éry.

Dvadsaťštyriročný Argentínčan získal svoj druhý titul za sebou po minulotýždňovom triumfe vo Viedni, v tomto roku má na konte štyri a v kariére už 13 titulov.

"Toto je pre mňa veľké víťazstvo, je to ako sen," tešil sa po finále del Potro. "Je pre mňa vždy cťou byť na dvorci s Rogerom, ktorý je najväčším hráčom všetkých čias. Je skvelé deliť sa o tento moment práve s ním."


Turnaj ATP v Bazileji - finále:

Juan Martin del Potro (2-Arg.) - Roger Federer (1-Švajč.) 6:4, 6:7 (5), 7:6 (3)
 

Vyberte región